fredag den 29. juni 2012

UDSALG

Jeg elsker udsalg... Så jeg har selvfølgelig handlet lidt, til lille M vel og mærke. Har godt nok også handlet lidt til mig selv, men det må i se en anden dag. M manglede lidt cardigans (det gør hun så ikke længere) Vi bruger dem en del her om sommeren da M holder meget af t-shirts og da morgenerne (eller bare den danske sommer) kan være lidt køligt, går der lidt til. særligt også når man er en aktivt pige på 3 år, og det sortere vasketøj og vaske er underligt nok ikke min yndlingsbeskæftigelse.


grå med ugle Soft gallery, gul Papfar, mint grøn Noa noa, grå Mini A Ture

torsdag den 28. juni 2012

Dagens morgenmad

Da en af mine farvorit bloggere valdemarsro fornylig havde skrevet om armeriddere blev jeg nød til at  lave dem til morgen. I virkeligheden er det ikke fordi det ser vanvittigt appetitligt ud, men prøv det, det var MEGET MEGET bedre end husket, det smagte ala kanelsnegl eller derhen af. Efter min mening kan de både bruges til morgenmad, brunch, eftermiddagskaffen eller dessert, tilbehøret kan jo variere. 




jeg brugte:

1 Æg
ca 1 dl. mælk
sukker
kanel
dag gammeltbrød
tilbehør blåbær og hindbær

æg og mælk blandes med gaffel derefter dyppes skiver af daggammelt brød  i  dernæst vendes det i kanelsukker, kommes på panden i en lille klat smør..

fredag den 22. juni 2012

Nu med smartphone...

Så er jeg så endelig kommet med på bølgen og blevet ejer af en smartphone, nærme beskrevet en iPhone 4s, så nu mangler jeg et cover eller taske, og som den kvinde man jo er, må det gerne se fint ud. Så her er et lille udvalg af det jeg har kig på, jeg  har nemlig endnu ikke har besluttet mig (og heller ikke besluttet hvad jeg har lyst til at bruge på netop denne accessories til min telefon).
Hvad synes du? jeg modtager meget gerne forslag.

ca. 250,-  photojojo store
ca.1700,- Bottega Veneta
ca. 1200,- ved net-a-porter Emilo pucci

59,-  itasker

tirsdag den 19. juni 2012

Til den søde tand


Idag har jeg lavet en af mine yndlings sødesager, Mandler med hvidchokolade vendt i lakrids ekstrat og fryetørret hindbær. Min hvide chokolade drillede mig desværre lidt over vandbadet, så der blev ikke helt så man så forventet. Men de er så lækre
Det her brugte jeg

Lige til at spise

Knækbrød

Da jeg var i gang i køkkenet, lavede jeg en omgang hjemmelavet knækbrød som er et stort hit herhjemme.

Jeg brugte:
1 dl havregryn
1 1/2 dl. sesam
1/2 dl birkes
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
1 dl rapsolie

Det hele blandes sammen og trækker i 15 min, derefter rulles den ud mellem 2 stykker bagepapir, hvorefter dejen lige skæres i gennem i den ønskede størrelse.

Bages ved 200 g i ca 15 min, de skal være lysebrune

søndag den 17. juni 2012

Så tilspørger jeg dig...

Weekenden har for mit og gemalens vedkommen stået på bryllup, vi fik æren af at være en del af vores rigtig gode venners bryllup. Tiltrods for et lidt atypisk bryllup. En smuk brud i sort, en tur på rådhuset,og blot os 4 ude og spise. Var det en fuldstændig perfekt bryllup. (også føler vi os så heldig fordi måtte deltage- af alle folk) -TAK!

Vi var  inviteret til en 6 retters menu med tilhørende vine på Vallø slotskro. Hvilket varmt kan anbefales det var simpelthen så lækkert, med mad der tilberedt lige i skabet hele vejen rundt, og vinene.... JEG ANBEFALDER VARMT ( på trods af hovedpinen her dagen derpå)
Jeg havde så travlt med at nyde indtrykne og brudeparret, at jeg helt glemte at tage billeder, jeg fik kun tage af desserten og det søde til kaffen, så dem får i her.




onsdag den 13. juni 2012

Sandahulla til de små

Hvis i endnu ikke har købt sandaler (som hedder sandahulla hjemme hos os) til de små familie medlemmer, får i mine bedste bud til små piger, i kan oven i købet være heldige at finde dem på udsalg allerede nu.


Angulus 799,95,-
petit by sofir schnoor 599,95,-


By kier 499,-


Angulus 749,95,-

Udsalg

Halløj i hytten ( jeg vælger at forsætte i samme jargon som store H)

Hvis der sidder andre mødre som mig som har en hang til lækkert børnetøj. vil jeg lige dele at www.elle-belle.dk er startet udsalg med 40 % på rigtig mange lækre vare

God shoppelyst
Udsalg -40% på næsten alle varer, enkelte undtaget. Vi tager ekstra forbehold for udsolgte varer i forbindelse med udsalget.

tirsdag den 12. juni 2012

God aften i stuen!

Idag har den stået på bagning af pølsehorn, elsker små lette hapser, der er nemme at putte i en pose og tage med på fisketur. Hvis jeg skal være væk i længere tid, kommer jeg en frosen halv liters flaske med vand ved siden af, så holdes maden kold og samtidig har jeg vand med til hunden:-)

Pølse horn med Løgismose kyllingpølser.
Opskrift pølsehorn fra Amo:

500g hvedemel
150g smør
75g gær
2,5 dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt

1. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser i, og ælt til dejen er ensartet
2. Del dejen i tre kugler og lad den hvile et par minutter.
3. Rul hver dejkugle ud til en cirkel og del dem i 8 trekanter.Smør eventuelt ketchup og læg en halv pølse på den brede ende og rul dejen sammen til et horn.
4. Lad hæve i ca. 20 min. Pensles herefter med æg og bages i ca. 10 min. på midterste rille i forvarmet ovn 250c ( varm luft 270c)

Fik ikke taget et billed efter de kom ud af ovnen.. desværre:-)
Resultat er en lidt for fed brøddej efter min mening, næste gang vil jeg forsøge mig med 1/3 groft mel, og væsentlig mindre fedtstof. Derudover havde jeg brugt kyllingpølser fra Løgismose, hvilken jeg fandt lidt for tørre, efter at have været en tur i ovnen! Alt i alt et ok pølsehorn, der kan holde sig frisk selv efter et par dage.

lørdag den 9. juni 2012

Mit fine fund

I søndags faldt jeg over denne skønhed af skab, da det stod i vejkanten, jeg svingede lyn hurtigt bilen ind til siden, og fik det med mig hjem. Jeg manglede noget til tøsernes værelset, og jeg synes det er blevet så fint, samtidlig glædes jeg over sådan et fund da jeg fik det kvit og frit =) hvad synes du?
lille h

Vores tanker var egentlig ikke at skulle blogge om bøger... men har lige læst Zornig - vrede er mit mellem navn.




En barsk bog, om en traumatisk opvækst, gennemsyret af seksuelt misbrug, om hvordan det er, at have en opvækst med alkoholiseret forældre og hvor tæsk er dagligdag! Virkelig barsk læsning, jeg sidder tilbage med en følelse af kæmpe respekt, tænk at sådan en kvinde, kan være formand for børnerådet, og i aller højeste grad formået at bryde den sociale arv!
Samtidig er det simpelthen så sørgelig læsning.. Hvordan de stakkels børn er blevet svigtet af alle omkring dem, og været ud og ind af institutioner og plejefamilier uden at få den hjælp de behøvede.. En beretning om, hvor gode vi allesammen er til at vende det blinde øje til! En bog der sætter tanker igang, og jeg derfor blev nødtil at dele med jer:-)
En bog der helt sikkert kan anbefales.

God læselyst store H

tirsdag den 5. juni 2012

Lækre saftige gulerodsboller




2½ dl. lunkent vand
1 pk gær
½ spsk sukker
1 dl olie
1 tsk salt
1 æg
½ kg mel
100 g solsikkekerner
100 g reven gulerod
Gæren opløses i lunkent vand, og resten tilsættes. Røres sammen, gerne i røremaskine hvis du er den heldige indehave af dette (hvilket jeg desværre ikke er)


dejen er lidt klistret


Når dejen er slået sammen, hæver den 20-30 min.


Derefter kommes den på bagepander ved hjælp fra 2 skeer (jeg fik 12 stk ud af dejen) og hæver 15 min.


Kommes i ovnen ved 200 i 15-20 min.

Velbekommen lækre nemme gulerodsboller

Lille h

mandag den 4. juni 2012

En typisk start på en ny uge!

Idag gik turen til København, vi var heldige, at undgå morgen køen på Køgebugt motorvejen, men heldet varede kort.. da vi ramte Kongens Nytorv, begyndte vores lånte og ellers så fine bil, at ryge temmelig kraftigt!! Der er ikke andet at gøre, end at få bilen ind til siden hurtigst muligt.. og så ellers få fat i Top hjælp!
Efter en noget turbulent morgen havde vi klart fortjent en god brunch, på Kultorvet, nærmere bestemt Phønix. Stedet kan varmt anbefales, fik den dejligste brunch, som buffet til den nette sum af 109 kr. Inkl. drikkevarer. Buffet er noget jeg sætter stor pris på, da man selv kan betemme mængden af bacon;-)  Syntes generelt der er langt imellem en god buffet, men denne er bestemt anbefalelsesværdig.



Efter en noget lang og ikke mindst dyr tur med offentlig transport er jeg nu på landet igen. Undre mig over priser på offentlig transport...  ikke mindst set i et klima venligt perspektiv! Prisen gør det da bestemt ikke mere artaktivt og bruge den offentlige transport!?! Eller hvad siger i andre?                            

God aften til alle H.

søndag den 3. juni 2012

Søndag når du er allerbedst...

Har tilbagt dagen med min dejlige familie,  som i øvrigt består af min mand, 2 små trunter. K på 10 måneder og M på 3 år og bonus- drengebarnet også kaldet pomfrit 9 år. Vi har været i tivoli, manden min, M og pomfrit fes rundt mellem forlystelserne. Jeg derimod  tog det tilgengældt helt roligt da jeg var plantet på sidelinjen med sovene K i klapvogn, så fik jeg tilgengæld muligheden for at nærstudere smukke tivoli, hvilket jeg normalt ikke når, i et  af menneskemylder og børnestress.
Forinden Tivoli nåede vi et smut forbi IKEA hvor vi fik bestilt havemøbler, som var leveret da vi kom hjem. Vi er vældig tilfredse med resultatet. 




sofamoduler fra IKEA, bord (3 i sæt) Jysk.

nyd det sidste af søndagen -lille h

lørdag den 2. juni 2012



Hindbær til (de store) og små





 ferm living  opslagstavle 249,- luckyboysunday huspude 399,- areaware grispude 239,- sebra bogreol 1299,-



Nøje udvalgt til de kære pigebørn  eller andre  barnlige sjæle.  I den så  fine hindbær farve, er bare helt tosset med denne farve istedet for de ellers så brugte børnefarver (som man selvfølgelig heller ikke kan kommer uden om).

Hvilken farve er jeres foretrukne?

fredag den 1. juni 2012

Her på vores først indlæg på bloggen, vil vi fortælle lidt om en helt almindelig dag på stevns:-) For min søster (lille h´s) vedkommende startede dagen kl 5.15 alt for tidligt, men det syntes K hendes lille datter på knap et år åbentbart ikke..   For mit (store H´s)vedkommende startede dagen kl 10 med en fisketur i køge bugt, fik dog ingen fisk med hjem i denne omgang, men fik i den grad vind i håret.
Op af eftermiddagen, og efter en tur i bio med ungerne, og se gummitarzan,  gik vi igang med at lave mad og kage til disney sjov.. Her i huset er det en fast "tradition" med popcorn fredag aften til disneysjov, men da ungerne allerede havde fået popcorn i bio, blev det til en kanelkage, godt pyntet med slik i stedet for:-) Nu er ungerne lagt i seng, og vi tænkte, at det hermed er tid til vores første indlæg!
Rigtig god fredag aften til jer alle. Søsterne!