onsdag den 31. oktober 2012

Hjemmelavet pandekager!

Der findes næppe noget bedre end en god pandekage, og er det ikke uanset om man er barn eller voksen?

Jeg er i hvert fald en stor fan af disse, og så kan de fryses, så det er bare om, at lave en ordentlig portion og så fylde fryseren, så er der altid en hurtig snack hvis man skulle få de lyster:-)

Jeg brugte denne opskrift fra Amo:
150 g hvedemel
2 æg
50 g smeltet smør
25 g flormelis
1/2 tsk. salt
3 dl mælk.
Pisk æg, flormelis, salt og mælk sammen, melet tilsættes lidt ad gangen og pisk til dejen er blank og klumpfri. Rør den smeltede smør i dejen, og lad hvile ca. 2 timer. pandekagerne bages på en varm pande, til den er stivnet og er gylden på begge sider.
Pandekagen kan eventuelt serveres med sukker, syltetøj eller is og varm chokoladesovs.

tirsdag den 30. oktober 2012

Efterårssuppe

I dag har vi spist Hokkaido-jordskokke suppe, en opskrift jeg virkelig kan anbefale, den var rigtig god =O)




Jeg brugte:
450 g. skrællet jordskokker
950 g. "skrællet" Hokkaido (2 hele  hokkaido)
2 løg
rapsolie
12 liter vand
2 grønsags bouillontern
Cayanne peber
salt
timian


Tilbehør:
Bacon
græskarkerner
creme fraise


Fjern den hårde skæld på græskaret og fjern kerner, skræl jordskokker, skær begge dele i små stykker. hak løg i tern. Kom olie i varm gryde og tilsæt løg og svits et par minutter, tilsæt næst græskar og jordskokker og svits et par minutter mere. Tilsæt vand og bouillon tern og kog til græskar og jordskokker er møre, Jeg tog 2 dl. vand fra, også fik det en tur med stavblenderen. Jeg stegte baconen og kom ned i suppen, men vil anbefale at i kommer det på som drys i stedet for, jeg tog noget fra til ungerne også smagte jeg manden og min godt til med timian, salt og godt med cayenne peber, det skal smage af noget. Drysset med poppet græskarkerner og creme fraise.

Suppen gik fint hjem hos M, da suppen gik under halloweenmad =O)  så god halloween til jer

Nu er vi på bloglovin

Find os og følg os, så gør i os så glade =O)
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4163107/?claim=qb4xjvq353e">Follow my blog with Bloglovin</a>

lørdag den 27. oktober 2012

Dagens lak

Ville lige vise jer dagens lak, og høre jeres mening? jeg synes det er ret sejt men også meget piget, måske en fx. blå eller orange havde gjort det mindre piget.
Om et par timer vil jeg og manden tage i sommerhus og hygge med nogle gode vennepar, hvad skal i i bruge jeres weekend på.





Jeg brugte disse 3, guld glimmeren købte jeg i netto 4 stk for 50,- og den
gjorde det fint til dette formål.


En lille forklaring:
Først lagde jeg et lag af Essie, dernæst guldglimmeren på ca. halvdelen af neglen +-,(kunne også været lagt fra spidserne og med, i stedet fra bund og op,  slut med overlak.

torsdag den 25. oktober 2012

Fine puder

Jeg synes at puder kan gøre meget i et hjem, og egentlig synes jeg, det siger meget om folks indretning generalt, hvilket puder de har stående i sofaen. Jeg kan godt lide de lidt finurlige puder, her er et par favoritter.
Hvilke er jeres yndlingspuder? god aften derude =O)

 
Areaware 239,-


Luckyboysunday 399,-


Luckyboysunday 695,-

Soft gallery 500,-

tirsdag den 23. oktober 2012

En tur i Zara

I dag har jeg været i Zara, jeg bliver hurtigt lidt grebet af stemningen når jeg er der, for godt nok er deres priser fine, men hvis ikke man holder igen så....
Jeg købte bla. dette til lille m, M har en tendens, hvor hun vil iføres samme farve fra top til tå. så synes den grålige trøje og grå bukser går godt sammen, hvorimod helt i rødt eller helt i lilla, bliver lidt for match hvis i spørger moren. =O)

Kjole 239,-
Trøje 179,-

Bukser 179,-


Til mig selv fandt jeg bla. denne fine skjorte


Militær skjorte 279,-

søndag den 21. oktober 2012

1 måned er gået...

Eller det er præcis 5 uger siden jeg besluttet at gøre noget ved min madvaner, samt dårlige sukkervaner. Jeg må desværre indrømme jeg de sidste 4 dage er faldet tilbage i mine dårlige vaner, kun foruden sodavand, som jeg nu synes smager meget af sukker. Så fra i morgen må jeg op på hesten igen.
Ellers har vi nydt Søndagen med gæster til fødselsdagsbrunch, hjemmelavet marengs spøgelser og muffin pyntet af børnene i allerbedste halloween stil
 
 

lørdag den 20. oktober 2012

Chili con carne

Dagen i dag har stået i hyggens tegn, jeg har været i biografen med de 2 største unger og mormor samt en tur ude at handle i byen, skønt med sådan lørdage.
Til aften har vi spist Chili con carne med courgemole, creme frais, salat og nacho, det smagte lige efter min smag, den kunne sagten tage lidt chili, men vi krydre ikke med chili for børnene skyld.
I morgen skal vi, have hele familien, til det kære bonusbarns fødselsdag. Så jeg har lidt forberedelse her til aften. Hvad skal i bruge jeres weekend på?
God weekend






Jeg brugte:
1 stort og 1 lille løg
3 fed hvidløg
800 g hakket oksekød
400 kidney bønner (udblødte og kogte)
30 g chokolade
1 tsk kanel
2 tsk spidskommen
1 ds. hakket tomat m/ hvidløg
3 dl. boullionvand
salt og peber
olie

hak løg og hvidløg i steg i olie, tilsæt da krydderier og svits i gryden. dernæst brunkødet, tilsæt nu ds. tomat, boullionvand samt bønner og lad simre i ca. 30 min. riv chokolade i og smag til med salt og peber.

tilbehør
gourgemole
creme fraise
nacho
salat

torsdag den 18. oktober 2012

Kartoffelsuppe

Til aften har vi spist kartoffelsuppe med kylling, serrano og persilledrys. Det er min absolut yndling suppe, og faktisk også en af mine livretter, den er også hit hos børnene, den har en cremet konsistens, hvilket også gør det muligt, for dem selv at spise (hvor imod hønsekøds suppe fx, ryger det af skeen med det samme). Nu sidder jeg med en hel mavepine på, efter jeg har haft holdt mig fra diverse ting bla. stivelse, kan min mave ikke tåle ret meget uden en mavepine. Så kartoffelsuppe var nok et lidt dumt valg, men nøje hvor jeg nød den alligevel, den smagte skønt.

 
 Jeg brugte nedestående men det kunne sagtens have varieret, hvis jeg havde en knoldselleri, noget mere porre eller andet. Vi var 2 voksne og 3 børn der spiste og der var spist op.

Kartoffelsuppe:
900 g. Kartofler
1 pastinak
1 porre
2 kviste rosmarin
1 løg
1 fed hvidløg
salt, peber
2 dl fløde
1/2 grønsagsbouillon
oliven olie

Topping:
450 g Kylling skåret i tern
5 skiver serrano
persille

Skær løg, hvidløg, porre, pastinak og kartofler i grove tern, svits det olien i stor gryde, svits et par minutter. tilsæt vand så det dækker, tilsæt bouillon og rosmarinkviste og lad simre ca. 30 min, kartofler  skal være møre. Tag rosmarinen op af vandet og blend med stavblender, sæt tilbage på kogeplade og kog op, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Top evt. med drys


ingredienser + fløde og topping.



onsdag den 17. oktober 2012

Madplan

Når arbejdsdagen i dag er overstået har jeg 10 fridage forud, hvor jeg glæder mig til vi alle kan være lidt samlet i den lille familie. Når nu vi alle er hjemme er nogle dage sammen, hvilket vi ikke så ofte er, har jeg besluttet at lave en madplan. Den forløber sig i morgen og en uge frem, jeg vil dele billeder og opskrifter.

Torsdag: Kartoffelsuppe med rodfrugter og porre, drys af persille, kylling og bacon.
Fredag: Hjemmelavet pizza
Lørdag: chili con carne, med gourgemole, creme fraise.
Søndag:Ristet brød med Kyllingsalat
Mandag:Fiskefrikadeller med bla. salat
Tirsdag: Rugbrødsmadder eller tøm køleskab
Onsdag:Torsk i fad

fredag den 12. oktober 2012

Nem og sund mad

Hvis der er noget jeg er glad for... så er det mad der, både er let og lave, smager dejligt og oven i købet er sundt. Igår stod den på kylling, rodfrugter, peberfrugt og citron i rømertopf, det fik en lille time i ovnen.



Bounty kugler

Det er vel weekend og det tillader hermed noget til min søde tand, (for den er her selvfølgelig stadig). Jeg var forbi en veninde i går, hun havde en rulle Odense marcipan med kokos læggende som hun ikke vidste hvad hun skulle stille op med. Så jeg fik den med hjem og i dag lavede jeg så bounty kugler af dem. super nemt fredags slik.
Hvis nogle skulle være i tvivl brugte jeg:
1 ruller Odense kokosmasse
1 lille plade mælkechokolade
kokosmel
Smelt chokoladen over vandbad, rul kokosmassen til kugler og dyp i den flydende chokolade og rul i kokosmel.... Bon appetit, og god weekend!
 

 

torsdag den 11. oktober 2012

Vakuum beholder!!



Jeg er blevet den heldige ejer af disse praktiske beholder, pointen er man simpelthen suger vakuum i beholderen... genialt! Har store forventninger til, at forlænget holdbarheden på mine fødevarer. Har foreløbigt forsøgt mig med grøntsager, vender tilbage med resultatet.
Forskellige beholdere jeg godt kunne bruge!


I kan se meget mere på http://www.vacuum-saver.dk Hvor jeg købte mine.


onsdag den 10. oktober 2012

God brunch

Jeg har været i københavn med min moar. Vi skulle ind og ha ordnet hår, af min kære svigerinde, der er i lære som frisør:-) Men inden da kunne vi da lige nå engang brunch, der er desværre ikke det store udvalg af cafeer, der holder åbent før klokken 9.30, men det lykkedes os dog, at finde Laudromat cafe, der er cafe og vaskeri i et... Genialt koncept, så kan man sidde og hygge med god mad, samtidig med tøjet bliver vasket, i den separate vaskeri afdeling.
Børn er mere end velkommen på cafeen, og her er et stort  børne hjørne med legetøj osv. Vi havde hverken børn eller vasketøj med, men fik alligevel en dejlig økologisk brunch, bestående af rigeligt røræg, pølser, bacon, yoghurt med mysli, masser brød, og en lækker hjemmelave nutella. Vi gav 88 kroner for hver, ud over kommer der udgifter til kaffe eller juice. Det var en rigtig dejlig brunch, til en billig penge, et sted jeg godt kunne finde på at komme igen.
Billedet lånt fra laudromatcafens hjemmeside.
Jeg fik desværre ikke taget billeder af hverken mad eller stedet, men snuppede et par postkort med hjem, så dem må i nøjes med billeder af.

tirsdag den 9. oktober 2012

Paleo salat

Dagens paleo (stenalderkost) inspireret salat, jeg brugte;

blandet salat
Grønne bønner
Kantareller stegt i smør
feta
cashewnødder
tomater
forårsløg
skiver af roastbeef
balsamico





mandag den 8. oktober 2012

Sofa...

Herhjemme ønsker vi os en ny sofa, faktisk mener vi selv vi har en rigtig fin en, men det at der er børn i huset har desværre sat sine præg på den. I øvrigt er den også for lille, så vi gemmer den til vi en dag, forhåbentlig for lidt mere plads, også måske får den ombetrukket.
Ønsket falder helst på Hay eller Muuto, men vi er desværre også enige om det er over budget, da vores børn fortsat for lov at spise i sofaen og får lov at være børn. Så vi forventer, det bliver en sofa med relativt kort levetid. De nederste fra i Ikea og ilva, ser rigtig fin ud på hjemmesiden og til en fornuftig pris, Så jeg glæder mig til at se den i virkeligheden. Bolia har også nogle fine nogle. Jeg lader jer selvfølgelig vide når vi har besluttet os, men har lige et projekt børneværelse der kommer i første række. Dette vil jeg selvfølgelig også holde jer opdateret på.
Hvis i kender nogle fine sofaer ala sammen stil som nedenstående til for god pris?, så tip mig endlig.


 
Hay sofa 16999


Muuto 17900,-



Ikea 7390,-

Ilva 6999,-



lørdag den 6. oktober 2012

Weekend..

Så blev det weekend og hygge med familien. Og når nu det er weekend besluttede jeg at droppe alle madforsæt for en stund, så i dag har den stået på bagning. Og da jeg lidt har købt mig Mette Blomsterberg bog, lå valget på macarons, hvilket drillede mig lidt mere end forventet, men de smagte himmelsk, dog ikke helt tilfreds faconen. Aftensmaden var en skøn pizza med kartoffel, gedeost. Det er vel weekend :O) Iøvrigt kan jeg fortælle mine madforsæt allerede har sat sine spor, ret vildt jeg har tabt 2 kg på den konto. men jeg har også spist vildt meget salat, kål og alt verdens andet grønt =O)

Pizza med kartoffel, rosmarin og gedeost;
1 stk alm. pizza bund, lav din egen favorit, eller køb en rul ud bund.
smør bunden med olie jeg brugte oliven olie med hvidløg
skær rå kartofler i tynge skiver og dæk pizzaen derefter kommes gedeost i skiver og drys med rosmarin. Jeg synes det ville have været ekstra skøn med lidt friske tomater eller bagte tomater, eller semi dry tomater.
Skøn pizza.. bon appetit og god weekend...


chokolademacarons med hindbærfyld 

onsdag den 3. oktober 2012

Over 100..

Tænk at vi har rundet blogindlæg nummer 100, det burde fejres med en ny god opskrift eller andet. Men det må i have til gode, da jeg synes jeg har lidt travlt fortiden. min mand og jeg laver konstant overlap på hjemmefronten, så de stakkels unger når slet ikke at se deres forældre sammen. =( 
Jeg ville lige opdatere jer på min madforsæt, som går vildt godt, jeg havde ikke trodet at jeg så hurtigt kunne blive afvent min sukker trang  Når det så er sagt er jeg ikke hellig, men gud hvor er det dejligt, at være ude af min afhængighed. Inden jeg om lagde mine madvaner, gik jeg og var evig lækkersulten men egentlig aldrig rigtig sulten. Nu føler jeg en anden let mæt hed  og som i kan se på min frokost tallerken spare jeg ikke på noget. Det er virkelig skønt at være ude af min mad besættelse og sukker afhængighed (det lyder som jeg vejer 100 kg, men kan afsløre at jeg nærmere hører til den tyndfede kategori).

Gårsdagens frokost, spinatsalat, forårsløg, mozzarella, tun, avocado,
 græskarkerner, nemt men skønt.


tirsdag den 2. oktober 2012

Samsung s3

Jubii så fik jeg endelig min nye telefon, en samsung s3:-)
Jeg kan uden, at overdrive godt sige, at det er en telefon med højere intelligens end jeg selv har.. Den kan jo alt, det er lige før den også kan lave kaffe:-) Jeg er simpelthen så glad for den, og glæder mig til, at vise den til min søs, der er iPhone tosse! Jeg sætter en ære i ikke, at eje et mac produkt og håber med min nye telefon, at få hende overbevist om at der altså findes bedre alternativer!

Hvad med jer andre er i IPhone tossede, eller fortrækker i, som jeg andre modeller?


mandag den 1. oktober 2012

Danmarks største sundheds messe!?!

Jeg var så heldig at få et par fri billeter til sundheds messe i Øksnehallen i weekenden. Jeg fik dem af min dejlig svigerinde, hun er elev hos frisør Hair By Zenz. De havde en dejlig stand derinde, hvor man kunne få sat hår og lagt makeup ganske gratis:-)

Mine forventninger til messen var forholdsvis høje, jeg havde håbet på en god stemning med masse dejlige vareprøver på alverdens ting og sager. Men jeg må sige at jeg blev skuffet, der var selvsagt virkelig mange mennesker og på ingen måder nogen afslappende og hyggelig stemning, trods de virkelige mange alternative behandler, hvor du imod betaling kunne afprøve alverdens behandlinger, hvilket ikke lige er mig. De var generelt næringer med vareprøverne, hvilket absolut ikke er plus i min bog! Trøstede mig med, at jeg trods alt kom gratis ind:-)