søndag den 31. marts 2013

Dagens muffin

I dag har vi lavet muffins, i får lidt billeder herfra, blot for lige at markere vi stadig er her,men jeg har travlt med at nyde påskeferien med familie herhjemme :-)




fredag den 29. marts 2013

Jeg juicer derud af...

I går vågnede jeg med en lille snue, som jeg siden har forsøgt at slå ihjel, jeg har tidligere fortalt har jeg lånt en juice maskine og den kører mindst en gang om dagen. Jeg synes det er så lækkert med frisk lavet juice til morgenmad, jeg er lidt i tvivl om det er sådan en stor vitaminbombe som jeg går og tror, da jeg ikk får de gode vitaminer fra skralden. Alt andet lige er det bedre end alt mit kaffe:-) i øvrigt er jeg imponeret over hvor meget der fungere, af både grønsager og frugt, men selvfølgelig ikke så underligt Joe and the juice er sådan en kæmpe succes!!
God påske til jer alle :-)


lørdag den 23. marts 2013

Zenz hår produkter.


Jeg blev introduceret til frisørkæden Zenz og deres produkter via en god ven af familien, og syntes hurtig om konceptet med en grøn frisør, der dedikeret arbejder med økologi, bæredygtighed og miljø.

Hos Zenz udvikler de selv deres produkter, og de er både økologisk og svanemærket. Genialt koncept.. Jeg var  nød til at prøve deres produkter:-)



 Jeg har nu forsøgt mig med Zenz hår produkter i gennem cirka 3 måneder og må konstatere, at jeg er ok tilfreds med shampoo 04, men syntes dog ikke den udvikler nogen mirakler, og til den nette sum af 199 kroner for 250 ml føler jeg mig overbevist om, at jeg godt kan finde et tilsvarende, men billigere produkt.

Conditioner er derimod rigtig glad, lige før jeg vil gå så vidt, som at sige afhængig:-) Jeg bruger den både, som almindelig balsam, men også som hårkur natten over, den efterlader mit hår sundt og glansfuldt. 


Den berømte styling past Zenz No06 der vandt årets danske produkt ved Beauty Awards i 2011, havde jeg høje forventninger til, men her må jeg være uenig i eksperternes vurdering, jeg syntes pasten er svær at fordele, man skal virkelig passe på, ikke at få taget for meget. Det er let at style med, men efter et par timer virker mit hår tørt og kruset. Men måske det bare er mit hår den er gal med!?;-)



Zenz olie organic treatment 097 er simpelthen gået hen og blevet et af mine yndlings produkter, jeg bruger det både i håret, på kroppen eller en dråbe i min ansigt creme.. Elsker den, og den er helt uden parfume og konservering, hermed også velegnet til duft elegikere og børn.

Hvad bruger i andre til jeres hår, nogle bestemte mærker i bliver ved at falde tilbage til?

torsdag den 21. marts 2013

Kaffekrukken.

Kaffe krukken er en af mine yndlings special butikker i Køge, her kan man få specialiteter indenfor kaffe, te og chokolade men de har også en del udstyr til hjemmelavede kager, marmelade og olier.
Her køber jeg ofte min te og kaffe, det er gode varer og en super service man får derinde.

Et par billeder fra butikken.











Se mere på kaffekrukken.dk

onsdag den 20. marts 2013

Fokus på farver.

Vi fortsætter vores forårs farve tema og en farve, der virkelig kan gøre mig glad i låget, er denne sarte rose. 
Jeg syntes den er så fin.. Ved ikke om jeg selv kunne finde på, at indrette med den herhjemme, men måske for at prøve noget nyt og friskt for en periode.












Man kan da ikke blive andet end i forårs humør? Eller hvad siger i andre er her gået for meget tøse klub i den?:-)

tirsdag den 19. marts 2013

Genbrugs knage?!

Jeg tænker på, at finde en ny og lidt alternativ knagerække til mit soveværelse. Har fundet et par sjove ideer men endnu ikke besluttet hvilke jeg vælger. 
Er vild med ideen om genbrug.. Vi belaster miljøet mindst muligt, vi sparer penge, og oven nu i købet uden det behøver at være kedeligt. En totalt win win som jeg ser det!:-)

Genialt!?!



Denne løsning kan jeg særlig godt lide her er også plads til småting som nøgler og smykker.
Hvordan er jeres andres forhold til genbrug, er det hot eller not?;-)

mandag den 18. marts 2013

Dagens morgenmad

Til morgen har vi spist stenalderbrød med syltetøj og drukket hjemmelavet juice med knoldselleri, æble og ingefær. De 3 ting i en kombi smager super dejligt, de 2 små trunter fik appelsin som erstattet for ingefær. Jeg har lånt mine forældres juicer, da jeg vil se om jeg får den brugt nok til at investere i en selv, det handler i virkeligheden mest om jeg har et ret lille køkken, så køkkenmaskiner skal gennemtænkes da pladsen ikke tillader flere :-)



søndag den 17. marts 2013

Dagen i billeder...

En hurtig overstået weekend, som for mit vedkommen har stået på meget arbejde, Men dagen i dag har bare stået på hygge med familien, lige som jeg bedst kan lide det. Lidt billeder af dagens søndag.
Har i haft en dejlig weekend?

Vi har spist panderkager

og stenalderbrød
Vi har tidligere skrevet opskriften herinde, jeg brugte bare
 hvad jeg havde og hakkede ca. 300 g af ingredienserne,
så synes jeg det bliver knap så fedtet.

og min sofa blev invaderet af bamser :O)

lørdag den 16. marts 2013

Opbevaring til bøger.

Jeg er i på jagt efter en ny reol, eller et andet alternativ til opbevaring af mine efterhånden mange bøger.
Jeg er nok typen der i virkelighed ikke er det største ordenmenneske, og syntes som oftest det ser temmelig rodet ud at have mange bøger.. Men hvor ville jeg dog gerne have mere styr på mine bøger, for nænner simpelthen ikke at smide dem ud!

Har fundet lidt inspiration.. men har endnu ikke lagt mig fast på noget. Hvordan er jeres bog løsninger der hjemme?
Fin! Men her er ikke plads til mine mange bøger:-)

Det ser da hyggeligt ud?

Denne kan jeg også ret godt lide, men er ret plads krævende?

fredag den 15. marts 2013

Macarons.


 Mit første forsøg på at lave macarons:-) Kønne blev de bestemt ikke, da jeg i første omgang kom alt for lidt farve i mine macarons, hvorefter jeg kom alt for meget rød farve i mit fyld.. Det blev ikke de fine små lyserøde macarons jeg havde håbet, men smagen var ganske udmærket. Næste gang vil jeg dog forsøge mig med en lavere temperatur, da jeg har hørt det er på grund af for høj temperatur, at de sprækker og mangler sejhed.

Ingredienser
120 g mandelmel ( jeg hakker mine mandler til mandelmel i min stavblender, de kan evt smuttes)
220 g flormelis
100 g æggehvider
frugtfarve

Fyld
200 g hvid chokolade
200 g piskefløde
5 spsk hindbær pure, eller marmelade uden sten.

Marengs
Pisk en sej marengs af flormelis og æggehvide, den skal piskes længe! mandel melet vendes heri og frugt farve tilsættes. fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes på størrelse med en 5 krone. Marengsen hviler i cirka 30 minutter inden den bages ved 140 grader i 20 minutter.

Fyld
Piskefløde bringes i kog og hældesover den hakkede chokolade. lad stå i 5 minutter, hvorefter den røres til en jævn masse. Stilles på køl i nogle timer til den har den rigtige konsistens. marmelade tilsættes og en vendes hurtig i.







Gode råd til den perfekte macarons modtages med kyshånd:-)

torsdag den 14. marts 2013

Chokolade cookies.

En dejlig sej småkage der stadig er saftig. Næste gang vil jeg lave den med store stykker chokolade i stedet for, som jeg gjorde helt fint, da jeg så håber, at får en mere intens chokoladesmag. 

Ingredienser:
75 g smør
100 g havregryn
1 æg
125 g sukker
1 spsk mel
1 spsk bagepulver
1/2 stang vanille ( kan undlades)
100 g Hakket mørk chokolade

Smelt smør i en gryde, sluk så snart den er smeltet. Kom sukker og æg i gryden og rør det sammen til en grov masse, resten af ingredienserne kommes i gryden og røres hurtig sammen. Kom cirka 9 klumper, af cirka en spsk (15 ml) på en bageplade, de skal nok selv flad ud! Bages ved 175 grader i cirka 10 minutter.



'




Beklager de virkelig ringe billeder.

søndag den 10. marts 2013

Lime grøn

I dag sætter vi fokus på farven lime grøn, ideen med at sætte fokus på forskellige farver, er fordi jeg synes alle farver er fine, hvis blot man bruger dem rigtigt, (selvom man selvfølgelig har sine favoritter selv).
Er i enige med mig, eller er der nogle farver i bare ikke kan lide?

 

        

lørdag den 9. marts 2013

Weekend morgenmad.

En dejlig weekend morgenmad bestående af et rundstykke med smør.. det er vel weekend:-) Hertil blødkogt æg, med bacon og jordbær. Jordbærene var faktisk overraskende gode, årstiden taget i betragtning!



fredag den 8. marts 2013

Dagens ret:-)

Puha det er ved at være længe siden jeg har blogget.. har som regel de fine intentioner om at få taget billedet før, under og efter madlavning, men som i alle andre hjem går tingene stærkt og det er derfor ikke altid, jeg får taget de billeder og lavet de indlæg som jeg egentlig gerne vil. 

Her et billed af gårsdagens menu, som jeg var så heldig min bror lavede til mig:-) kalvekød i rødkarry med ris... Mums det smagte dejligt:-)


fredag den 1. marts 2013

Mere Bob Noon

Jeg har vidst Bob Noon her på siden før, men nu er der kommet nogle nye fine, de koster 799,- og kommer i sort aluminium ramme. De kan bla. købes her