torsdag den 30. maj 2013

Indkøbsguide, vejen til et sundere indkøb.

Første skridt til en sundere livsstil, er et sundere valg af fødevarer i hjemmet. Det er lettere at vælge de sunde alternativer fremfor de usunde, hvis skabene bugner af sunde snack frem for chips og kage.
Med denne indkøbsguide, lavet af hjerteforeningen, vil det være lettere at træffe de sunde valg.

Hvad skal man kigge efter.
Et af hjerteforeningen råd, er at kigge efter produktets indehold af fedt og kostfibre. 1 gram fedt indeholder 9 kcal, det er mere end dobbelt så meget som proteiner og kulhydrater. Derfor bør der fokuseres på mængden af fedt.
Kostfibre er blandt andet med til at sænke blodets indhold af kolesterol. Sundhedsstyrelsens anbefaler et dagligt indtag på 25-30 gram. Et højt indtag af fibre er desuden med til at man holder sig mæt længe.  






Forhåbentlig vil denne indkøbs guide gøre det lettere at handle sundt. Husk på det er en guide, og at den skal tilpasses dine indkøb.

tirsdag den 28. maj 2013

Lauras Bakery.

Jeg elsker, at komme i Torve hallerne i København:-) Et rigtig madmekka af råvarer og specialiteter. Det perfekte sted, hvis sulten melder sig, til en hurtig bid mad, en kop kaffe eller lidt kage at tage med hjem.

Denne gang var jeg på Lauras Bakery og få en sandwich, med en frisk presset juice. 
Egentlig ikke synderlig imponeret.. Syntes sandwichen med kylling var en smule tør.. Næste gang, vil jeg finde et andet sted til min frokost, og så nøjes med, at købe et af deres ellers så gode brød, med mig hjem.






Min frokost "menu":-)


søndag den 26. maj 2013

Sommer slank:-)

Så er det sommer og snart tid, at hoppe i bikinien. Derfor vil vi den næste måned komme med forslag, til en kost, der vil hjælpe dig af med de overflødige kilo.

Planen her indeholder cirka 1500 kcal og er fordelt på 3 hovedmåltider.
Bestående af; Morgenmad 200-300 kcal, Frokost 300-400, middag 450-600 kcal, samt 3 mellemmåltider med 100 kcal pr måltid. En fornuftigt energi fordeling, hvor du ikke vil lide de helt store afsavn.

Individuelle hensyn gør sig gældende, og det kan derfor være en god ide, at tage en tur forbi lægen inden, man går igang med en kost ændring.

Med denne plan vil langt de fleste tabe sig 1/2-1 kg pr uge.

Mandag.

Morgenmad:
2 æg, 30 g kalkun bacon, 1 skive rugbrød. Tomater ad libitum.

Mellemmåltid:
1 stort æble 

Frokost:
100 g røget laks, med 200 g dampet broccoli, 1/2 rugbrød smurt med pesto.

Mellemmåltid:
1/2 skive rugbrød, med 1 skive pålæg chokolade, hertil 1/2 banan.

Aften:
fjerkræ i wok. 150 g kylling uden skin, 1/2 dl kokosmælk light, 1dl kogte ris (helst fuldkorn) hertil 300 g valgfri grøntsager, salt, peber og krydderier efter smag. Kyllingen brunes i lidt olie, grøntsagerne tilsættes og steger i cirka 10 minutter. Ris, krydderi og kokosmælk tilsættes og lader simre et par minutter.

Mellemmåltid: 18 mandler.


Tirsdag.

Morgenmad:
1 skive grov toast med 2 skiver ost (max 6% fedt) med, 1 spsk marmelade. Hertil 1/4 melon.

Mellem:
250 g gulerødder

Frokost:
30 g kogt quiano med 100 g gulerødder, 50 g peberfrugt, 10 stk hasselnødder, hertil 100 g valgfri kogt eller stegt fisk.

Mellem:
2 små æsker rosiner

Aften:
Hakkebøf af 125 g hakket oksekød(3-7% fedt) hertil  200 g bagte rødbeder med dressing af, 2 spsk revet peberrod, 2 spsk olie, citron, salt og peber.

Mellem: frugtsalat af 1/2 æble, 1/2 pære, 1/2 kiwi, 1/2 fersken 2 spsk fromasfraise og lidt vanilje pulver.


Onsdag.

Morgenmad:
150 g skyr, kvark eller græsk yoghurt. Ovenpå kommes 80 g jordbær, 10 g mandler og 40 g havregryn (evt let ristet) kan evt sødes med stevia.

Mellem:
1 skive knækbrød med 2 spsk hytteost og agurk. hertil 1 lille æble.

Frokost:
Cæsar salat af; 150g kogt kylling, 150 g romain salat, 20 g parmasan, 10 g ristet pinjekerne. lidt olie til dressing.

Mellem:
1/2 honningmelon

Aften:
2 stk frikadeller 100 g ialt, med stuvet hvidkål af  300 g hvidkål, 1 spsk olie, 1 spsk mel, 1 dl mælk, hertil 1 skive rugbrød.

Mellem:
1 ris kiks med chokolade.


Torsdag.

Morgenmad:
Havregrød af 50 g havregryn, dobbelt så meget vand og en knivspidssalt, koges i et par minutter. spises med  10g mandler, 3 g hørfrø, samt 60 g frugt (appelsin eller æble evt)

Mellem:
32g tørred frugt

Frokost:
1 skive rugbrød med 1 hårdkogt æg, 75 g rejer en spsk mayo pynt eventuelt med karse.

Mellem:
1 kopfuld friske bær

Aften:
Kylling i pergament.
225 g kylling, 100 g gulerod, 150 g porre, 120 g kartoffel. (grøntsager og kartoffel skæres i tern, kommes i et stort stykke bagepapir, sammen med kylling,salt, peber og 2 skiver citron,luk pakken og bages i ovnen i 1 time ved 180 grader.

Mellem:
2 skiver knækbrød, med et tyndt lag friskost, hertil et par radisser.


Fredag:

Morgen:
Havregryn 45 g med 2 dl skummetmælk hertil et æble.

Mellem:
1,5 dl skyr med 2 tsk syltetøj (helst uden sukker)

Frokost:
1 skive rugbrød delt i to, med 40 g fiskepålæg, en spsk mayo og 30 g leverpostej. Grønt til pynt.

Mellem:
1 1 /2 dl mini mælk

Aften:
Omelet. af 1 æg, 2 bægre æggehvider, og 100 g hytteost, 80 g røget fillet, 200 g valgfri grønt. det hele blandes godt sammen og bages på fedtfri pande ved lav varme, til den er fast.

Mellem:
8 stk slik (evt piratos eller matadormix) eller 1 flødebolle.


Lørdag:

Morgen:
1 skive (40 g) franskbrød med smør (5 g) og 2 skiver ost. Hertil 1 dl mælk og 1 dl juice efter eget valg.

Mellem:
150 g melon med 50 g parmaskinke.

Frokost:
pastasalat af 100 g kogt fuldkorns pasta, med 80 g kylling, og 200 g grønt efter eget valg. dressing af 1 spsk olie.

Mellem:
Bananis af 1/2 frossenbanan dyppet i chokolade

Aften:
Pitabrød med tun. 1 pitabrød, 1 dåse tun, 1/2 avokado, 50 g hytteost, 100 g valgfri grønt.

Mellem:
1 glas vin

Søndag.

Morgen:
2 skiver knækbrød med 2 skiver ost og 1 tsk marmelade.

Mellem:
1 1/2 dl kakaomælk

Frokost:
1 grovbolle med salat, tomat, agurk og løg 3 skiver valgfri pålæg. Smøres med tyndt lag dressing eller smøreost.

Mellem:
2 dl sodavand

Aften:
200 g stegt kalkun eller skinke schnitzel. Hertil  200 g valgfri grøntsager samt 100 g kartoffel. Bag efter kartofler og grønt i ovnen.

Mellem:
1 is (champagnebrus, kæmpelæske, eller kung fu)


Ønsker jer alle, alt held og lykke med vægttabet, i er meget velkommen til, at komme med, indput og/eller tilbagemeldinger på hvordan det er gået:-)










fredag den 24. maj 2013

Løgismose koldskål med vanilje og hyldeblomst.


Jeg er og bliver en stor fan af Løgismose produkter, og afprøver gerne så snart de langser et nyt produkt.

Men i denne omgang må jeg sige, at jeg er skuffet. Hvorfor nu hyldeblomst i koldskål? Smagen er lidt flippet, anderledes og forfriskende men alligevel velafbalanceret. Den er nu lige cremet og tyk nok efter min smag, og så foretrækker jeg koldskål kun med vanilje.

Må hellere komme igang og lave min egen koldskål.. Smager bare bedst:-)


onsdag den 22. maj 2013

Ma poule - Byens bedste sandwich!?!

Havde på forhånd store forventninger til Ma poule i Torvehallerne og deres berømte pulled pork sandwich.  

Det er en helt utrolig enkel servering, der møder os. Et rigtig godt stykke ciabatta brød, smurt med raps gul syrlig sennep, heri er der fyldt en solid portion pulled pork. 

Den smagte intet mindre end forrygende godt. Sandwichen koster cirka 55 kroner, hvilket jeg syntes er særdeles billigt, da der var rigeligt til, at mætte selv en gammel sulten håndværker:-) 



Jeg kommer afgjort på Ma poule igen:-) om ikke andet så for, at smage nogle af deres andre lækre ting, f.eks. confit de canard, der er andelår henkogt i fedt med krydderier.. Mums siger jeg bare:-)

mandag den 20. maj 2013

Skinkerulle med blomkål salat.


Med sådan et dejligt vejr, må det være tid til lidt sommermad. Igår stod den på griseruller med blomkålsalat!

Opskrift:
Skinkesnitzler bankes flade, fyldes og rulles. Jeg brugte squash, tomat, løg, mozzarella og frisk basilikum, herefter blev de pakket ind i bacon og stegt på panden.

Vi spiste blomkålsalat til, det bestod af fintskåret blomkål, persille,tomater, agurk, løg, rosiner, mandler, og med en dressing af balsamico og olivenolie.


Skinkesnitzler eller kylling bankes flade.



Fyld tilsættes, brug hvad i har og godt kan lide:-)

Rullen steges et par minutter på hver side.

Velbekomme:-)

tirsdag den 14. maj 2013

Muffins

Efter M og jeg havde sidder og tegnet cupcake, spurgte M og ikke vi skulle lave muffins, jeg har selv en vældig sød tand, så sagde selvfølgelig ja. Jeg havde nærmeste ingenting i mit køleskab, men der var heldigvis lige 1 æg. Normalt synes jeg, der skal chokolade i chokoladekage, men dette havde jeg heller ikke, så det blev nogle på kakao. Og jeg er positivt overrasket, de blev rigtig gode i smagen og en skøn konsistens,og  ikke det mindste tørre. Trunteren stod for dekorationen.



opskriften lyder således til 7 muffins:

87 g smeltet smør/magarine ( jeg brugte flydende blandingsprodukt på flaske)
75 g sukker
1 æg
87 g hvedemel
25 g mørk kakao
1 tsk bagepulver
0,75 dl mælk

Rør smør og sukker cremet med el pisker tilsæt ægget. sigt de tørre ingredienser i rør igen og tilsæt tilsidst mælk. fordel i forme, (jeg brugte silikone forme) kom i ovnen, og her tager jeg ALDRIG tid, men vil tro 20-25 min ved 175 grader, men tjek med en tandstik, gaffel (eller hvad du bruger) om dejen hænger fast på tandstikken, så er de ikke færdige.
afkøl og pynt med icing eller som her almindelig glasur og drys.

søndag den 12. maj 2013

Cocktailparty

I går holdt vi cocktailparty, ved min søster. Vi havde hver især, medbragt til 1 slags cocktail, også stod hun for maden, Vi fik skøn mad og gode drinks. Det var en vanvittig sjov og hyggelig aften. i får billeder af noget  af maden, da det var hvad jeg fik taget.

Det sidste billedet er fra dagens aftensmad, burger, pizza helbreder jo virkelig dagen derpå. Burgerboller og syltede rødløg brugte jeg denne her opskrift.








fredag den 10. maj 2013

Brownie,cheese hindbærkage

Da jeg den anden dag købte hindbær, fandt jeg ud af, hvor virkelig gode de var. Så fik jeg lyst til at lave min yndlingskage, jeg har tidligere delt opskriften her


onsdag den 8. maj 2013

Spisebords stol, hvilken??

Jeg går lidt med tanken om at anskaffe mig nogle nye spisebords stole  vi har hvide Eames stole, og jeg synes denne stol, er blevet den nye syverstol, man ser dem jo virkelig ALLE steder, alle blogs, magasiner osv.. Jeg synes fortsat det er en flot flot stol, som man sidder rigtigt godt i. Men jeg kunne nu godt tænke mig en andenslags nu de stole ses så tit. vi har i øvrigt haft dem i 5 år, så det er vel okay at sælge videre =O). Først skal jeg have overbevidst min kære mand og købet af nye stole. Jeg har derfor kig på lidt forskellige i en prisklasser som jeg synes er okay.
Hvad synes i om dem? jeg modtager gerne forslag. Vi har pt. sort hay bord med bukkeben, som de skal passe til. Stolene skal ikke være en mode dille  men gerne noget klassisk, som jeg gider se på i mange år. Tænker nogle gamle loppefundstole med teak, ville være fint.

Hay 1899,-

We Do Wood 1990,-

Nap stol 2660,-

tirsdag den 7. maj 2013

abrikos smørepålæg

Jeg forsøger så vidt muligt at smide mindre og mindre mad ud, min søster har tidligere har været inde på, der er et problem  med madspild i danmark, ikke er det kun fornuftigt at vi spiser de fødevarer som vi spiser,og der bliver produceret,  der er også økonomi i det, mindre spild, flere penge på madkontoen.
Jeg køber nogle gange tørret abrikoser, som en lille snack. Min erfaring er desværre der altid er nogle meget tørre abrikoser i mellem, og ellers når de at blive det, i stedet for de bliver smidt ud, har jeg i dag lavet abrikos smørepålæg.


Jeg målte ikke af, men brugte ca:
10-12 abrikoser
1-2 spsk. smags neutral olie
2 spsk solsikkekerner

Sæt abrikoserne i blød i vand i ca. 30 min, (jeg hændte kogt vand over). Når abrikoserne er blevet bløde,  hældes vandet fra og olie og solsikkekerner tilsættes. giv det en tur med stavblenderen og smag til.

søndag den 5. maj 2013

Søndags måltid.


Idag har den stået på søndags pizza fra den lokale pizza mand:-)


Hvad har menuen stået på hos jer, sådan en dejlig søndag aften?:-)

lørdag den 4. maj 2013

Nike free til børn

I dag modtog jeg nye sko, som var bestilt til mindste pigen. Modellen er nike free run, Jeg synes skoene er vanvittig lækre og super lette og fleksible. Jeg kan varmt anbefale, jeg købte dem her


fredag den 3. maj 2013

Munkholm saltskrub.

Jeg har nu fået afprøvet min Munkholm salt skrub og må indrømme, at jeg i den grad er begejstret:-) Ud over en hyggelig emballage, i et lille patentglas med original orange gummiring, der fører en direkte tilbage til de gode gamle dage, levede indholdet i den grad op til mine forventninger.

 Jeg brugte skruben i brusebadet. Jeg bruste mig over, slukkede for vandet og tog med en ske cirka 2 teskefulde skrub, jeg fordelte på kroppen med en vaskeklud, hvorefter jeg skyllede af. Den fjerner effektivt døde hudceller,og huden fremstår frisk og velduftende. Huden blev meget blød og lækker og jeg behøvede ikke, at bruge body lotion efterfølgende.

Jeg er helt sikkert blevet afhængig, af denne skønne skrub,og den har allerede fået sin faste plads i skabet:-)



torsdag den 2. maj 2013

Dagens billeder

I dag har jeg været et smut i Kbh med min søster, mor, bror og mine egne unger. Vi var på Hallifax på lars Bjørnsstræde og få en burger. Jeg havde aldrig selv spist på Halifax før, men havde hørt utrolig meget god om det. Jeg blev desværre lidt skuffet, ikke fordi det var dårligt, men heller ikke noget særligt, og levede slet ikke op til sit rygte. Jeg synes dog det var en rar betjening og afslappet atmosfærer. På hjemvejen snuppede kage med hjem fra Mette Blomsterberg. Det var nogle gode kager, og Sara Bernthard kagen havde den lækreste creme/mousse jeg fået. Mums den var god :-)





onsdag den 1. maj 2013

Grøntsager i Maj

Skal du købe dansk og efterårstiden, er det disse grøntsager du skal kigge efter i Maj:-)

Danske 
asparges
citronmelisse
dild
springløg
gulerod
kørvel
kvan
løg
løvstikke
merian
persille
purløg
rabarber
radise
salat
rucola
salvie
spinat
timian
vårsalat

Udenlandsk
citron
mango
passionsfrugt